OZN VEGAN NAIL POLISH

Brand-ul OZN a fost conceput, în 2015, de către David Gerrlich și Nina Skarabela. Nina a studiat design grafic și are un puternic simț al frumosului. Cariera sa, dincolo de brand-ul cosmetic, al cărui ambasador este, aparține domeniului psihoterapiei. David are o experiență în industrie de peste 10 ani și este cel care dezvoltă și gestionează producerea cosmeticelor pentru îngrijirea unghiilor OZN.

FILOSOFIA OZNVEGAN

Societatea se află într-o stare de evoluție către o abordare mai sustenabilă și mai sănătoasă în ceea ce privește produsele de consum. Oamenii sunt mai conștienți de ceea ce mănâncă și de sursa produselor pe care le folosesc. Concomitent, industria cosmeticelor devine din ce în ce mai atentă la și mai critică în relație cu ingredientele și procesul de producție. OZN își asumă angajamentul unei linii de lacuri pentru unghii vegane, excluzând toate produsele de origine animală (inclusiv pigmenți sau orice alt tip de substanțe derivate), și respectând principiile halal.

FĂRĂ INGREDIENTE DĂUNĂTOARE

Este crucial ca produsele OZN să nu aibă vreun efect negativ asupra sănătății. Formulele sale sunt concepute fără vreun ingredient identificat drept toxic. Sunt folosiți solvenți și compuși alternativi, care sunt biodegradabili și nu afectează sănătatea sau mediul înconjurător. Un exemplu este cel al acetatului de butil, solvent derivat din acidul acetic.
Toate lacurile de unghii sunt 7-free și mai mult decât atât, pentru că OZN nu conține niciun ingredient nociv.
Produsele OZN NU conțin:formaldehidă (considerată a fi cancerigenă, dar care poate fi folosită în Germania dacă are o concentrație de sub 1%)rășină formaldehidătoluen (un solvent, degresează pielea și poate provoca inflamații)colofoniu (un tip dăunător de rășină, poate provoca eczeme de contact)DBP, dibutil ftalat (un ingredient plastifiant care, inhalat sau ingerat, poate cauza probleme de sănătate și simptome temporare precum amețeala, senzația de greață și durerea de cap. În UE este considerat a fi toxic pentru sistemul reproducător.)parabeni (cu rol de conservanți)xilen (un solvent, poate constitui un pericol pentru sănătate atunci când este absorbit prin piele și sistemul respirator, poate determina dureri de cap, probleme cu memoria și de orientare, amețeală și dispnee)acetonă (un compus chimic care poate irita pielea. Vaporii pot provoca stare de vomă.)TPHP, trifenil fosfat (poate afectă echilibrul hormonal, sistemul reproducător și metabolismul)uleiuri mineralesilicon.Toate aceste substanțe au un efect negativ asupra organismului și nu sunt prietenoase cu mediul.
În ceea ce privește pigmenții folosiți, OZN folosește uneori așa-numitele culori AZO. Acestea sunt suspecte de a avea o acțiune cancerigenă și de a cauza alergii și inflamații. Totuși, riscul asociat folosirii lor pentru lacuri de unghii este unul irelevant, din moment ce acesta nu are un contact cu membranele mucoase, cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul fardurilor pentru pleoape și nici nu pot fi ingerate accidental,ca in situatia rujurilor.